Importanța mineralelor ionice

CE SUNT MINERALELE si care este importanta lor in organism?

Mineralele sunt substante anorganice, dintre care unele sunt vitale pentru buna functionare a organismului uman. Mineralele se impart in 2 categorii: minerale esentiale (macrominerale) si microminerale (oligominerale).
Minerale esentiale sunt necesare organismului in cantitati mai mari de 100 mg pe zi. In aceasta categorie sunt incluse: calciul, magneziul, sodiul, potasiul, fosforul si clorul. Aceste minerale se regasesc in aproximativ toate celulele organismului, sunt implicate in mentinerea homeostazei generale si functionarea normala a organismului. Dezechilibrele acute ale unora dintre aceste minerale pot fi chiar letale.
Micromineralele sau oligomineralele sau mineralele in urme (Trace Minerals) sunt necesare organismului uman in cantitati mai mici de 100 mg/zi. Din aceasta categorie fac parte: fierul, cuprul, iodul, cromul, seleniul, zincul, etc.

CE SUNT IONII si cum actioneaza?

Sunt atomi sau grupe de atomi incarcate pozitiv sau negativ – adica au deficit sau surpus de electroni.

* Fluidele corpului uman sunt, în mare parte, solutii ionice. Corpul utilizează mișcarea ionilor prin aceste fluide și prin membranele celulare, ca parte integranta a multor procese vitale ale corpului. De exemplu, ionii regleaza echilibrul acido-bazic care este un parametru de importanta exceptionala in buna functionare a organismului. De asemenea, ionii au roluri esențiale in functionarea nervilor, contracția musculara, activitatea inimii, coagularea sangelui, metabolismul proteic, formarea oaselor si a dintilor si activarea enzimelor. De fapt, fiecare proces al corpului depinde de ioni.

Faptul ca mineralul este ionic, in combinatie cu apa, ajuta la absorbtia totala si rapida a acestuia in organism.De asemenea ajuta organismul sa mute nutrientii unde este nevoie de ei.

Importanta mineralelor ionice

In fiecare secunda din fiecare zi, corpul nostru se bazeaza pe minerale ionice și oligominerale pentru a conduce si a genera miliarde de impulsuri electrice minuscule. Fara aceste impulsuri, nici un singur muschi, inclusiv inima, nu ar putea functiona. Creierul dvs. nu ar functiona, iar celulele nu ar putea sa utilizeze osmoza pentru a echilibra presiunea apei si pentru a absorbi substanțele nutritive.
Pentru a va asigura ca obtineti in mod eficient mineralele ionice si electrolitii de care are nevoie corpul dvs., alegeti numai suplimente minerale ionice sau suplimente care contin minerale ionice.

ABSORBTIA ESTE CHEIA – care este mecanismul?
Functionarea organismului uman se bazeaza pe minerale esentiale si oligominerale ionice pentru a induce si a genera impulsuri electrice. Fara aceste impulsuri nici un muschi (nici macar inima, creierul) nu ar functiona
Mineralele se absorb in organism prin intestinul subtire: alimentele trec prin intestine, iar mineralele se transfera in sange prin peretii intestinului.Odata ajunse acolo, ele se vor depozita in organism unde este nevoie de ele.
Pentru a fi absorbite total este nevoie ca mineralele sa fie in forma ionica. Desi acidul gastric ajuta la ionizarea mineralelor din organism, un supliment mineral ionizat deja, ajuta la absorbtia mult mai eficienta a acestuia.

INOVATIA de la Trace minerals

In mod normal mineralele se suplinesc din legume, fructe, cereale cultivate in soluri bogate in nutrienti.Din pacate in ziua de azi – din cauza vegetatiei abundente si a tehnicilor agricole agresive – pamantul bogat in nutrient este o raritate. Fertilizatorii sintetici suplinesc mineralele de care au nevoie plantele, dar nu si nevoia complexa de minerale a organismului uman.
S-a descoperit ca mineralele care erau odinioara in pamant, se regasesc acum pe fundul marilor, si exista cateva mari in lume – cum ar fi GREAT SALT LAKE UTAH, SUA – unde aceste minerale sunt in proportii echilibrate perfect, gata pregatite pentru a fi absorbite de organismul uman.
Great Salt Lake din America de Nord este una dintre cele mai vechi mari interioare din lume. Great Salt Lake colecteaza si depoziteaza de mii de ani mineralele si oligomineralele din preajma Muntilor Stancosi. Rezultatul este o apa bogata in nutrienti, cu peste 72 de minerale si oligominerale, cu o concentratie de 8-10 ori mai mare comparativ cu apa obisnuita de mare iar proportia acestora este similara cu cea din fluidele umane sanatoase.
Cu o experienta in cercetare de peste 40 ani, Trace Minerals Research extrage din Great Salt Lake din Utah mineralele si oligoelementele care se gasesc in fiecare dintre produsele sale.

BENEFICII PRODUSE TRACE MINERALS
• Contin minerale esentiale naturale ionice si 72 de oligominerale ionice din GREAT SALT LAKE UTAH,SUA
• Asigura doza zilnica de minerale, dar si oligominerale de care are nevoie organismul de a functiona corect
• Ajuta la corectarea dezechilibrului de minerale din organism
• Produsele sunt certificate vegan si nu contin gluten