Energie si vitalitate

Energie si vitalitate inseamna o viata mai sanatoasa si mai lunga. Energie si vitalitate inseamna o alimentatie si un Ph sanatos, mindfulness, micronutrienti, cantitatea de energie pe care o consuma corpul nostru in timpul digestiei.

Pentru unii oameni, pur si simplu, capacitatea de a incerca sa obtina energia necesara  efectuarii  a cat  mai multor activitati in ziua de azi, este foarte scazuta.

Rezultatul, de multe ori, este “oboseala” – care, dupa o perioada de activitate mentala sau corporala, este caracterizata printr-o capacitate diminuata de munca si eficienta redusa , care poate fi insotita de o senzatie de oboseala, somnolenta, modificari ale dispozitiei si dureri de crestere.

Nutritia adecvata si corespunzatoare este esentiala pentru un metabolism energetic sanatos. Fara aportul  optim zilnic  de vitamine, minerale, aminoacizi, fitonutrienti si energie, sub forma de adenozin trifosfat -ATP- (care poate fi considerat echivalentul nostru uman de benzina), vitalitatea optima si performanta fizica nu va fi atinsa.

Chiar si cu ceea ce poate fi considerat aport nutritional “adecvat”, cererea de energie poate depasi  aportul  in prezenta unui stres emotional, social si fizic.

Acesti factori de stres epuizeaza rezervele de nutrienti printr-o serie de cai biochimice care, lasate fara energie vor duce la unul sau un numar de sisteme  afectate.

Impactul acesta duce la scaderea productiei de energie si oboseala. Acesta ar putea fi sistemul digestiv, care a fost afectat. De exemplu, nu se absorb substante nutritive necesare pentru  a face ATP.

Sau suprarenalele si glanda tiroida au fost afectate ,iar, ca urmare, nivelul de energie incepe sa scada.