Lactate vegetale

În acesta sectiune va vom prezenta topul alimentelor vegetale bogate în calciu. Reține că doza zilnică necesară de calciu (pentru adulți cu vârsta cuprinsă între 19-50 ani) este de 1000 mg.

  1. Semințe de susan: 1/4 cană conține 351 mg. calciu
  2. Varză: 1 cană de varză fiartă conține 266 mg. calciu
  3. Spanac: 1 cană de spanac fiert conține 245 mg. calciu
  4. Melasă de trestie de zahăr: 1 lingură conține 137 mg. calciu
  5. Varec: 1 cană de alge crude conține 136 mg. calciu
  6. Tahân (tahini-pastă de susan): 2 linguri conțin 126 mg. calciu
  7. Broccoli: 2 căni cu broccoli fiert conțin 124 mg. calciu
  8. Mangold (sfeclă elvețiană): 1 cană cu mangold fiert conține 102 mg. calciu
  9. Nap: 1 cană cu nap fiert conține 94 mg. calciu
  10. Nuci braziliene: 60 g. (12 nuci) conțin 90 mg. calciu
  11. Țelină: 2 căni conțin 81 mg. calciu
  12. Migdale: 30 g. (12 migdale) conțin 75 mg. calciu
  13. Papaya: 1 fruct mediu conține 73 mg. calciu
  14. Semințe de in: 2 linguri conțin 52 mg. calciu
  15. Portocale: 1 fruct mediu conține 52 mg. Calciu