În acesta sectiune va vom prezenta topul alimentelor vegetale bogate în calciu. Reține că doza zilnică necesară de calciu (pentru adulți cu vârsta cuprinsă între 19-50 ani) este de 1000 mg.
- Semințe de susan: 1/4 cană conține 351 mg. calciu
- Varză: 1 cană de varză fiartă conține 266 mg. calciu
- Spanac: 1 cană de spanac fiert conține 245 mg. calciu
- Melasă de trestie de zahăr: 1 lingură conține 137 mg. calciu
- Varec: 1 cană de alge crude conține 136 mg. calciu
- Tahân (tahini-pastă de susan): 2 linguri conțin 126 mg. calciu
- Broccoli: 2 căni cu broccoli fiert conțin 124 mg. calciu
- Mangold (sfeclă elvețiană): 1 cană cu mangold fiert conține 102 mg. calciu
- Nap: 1 cană cu nap fiert conține 94 mg. calciu
- Nuci braziliene: 60 g. (12 nuci) conțin 90 mg. calciu
- Țelină: 2 căni conțin 81 mg. calciu
- Migdale: 30 g. (12 migdale) conțin 75 mg. calciu
- Papaya: 1 fruct mediu conține 73 mg. calciu
- Semințe de in: 2 linguri conțin 52 mg. calciu
- Portocale: 1 fruct mediu conține 52 mg. Calciu