• Super Colina (Choline) cu metionina si vitamina B12, 90 CPS / KONIG

Super Colina (Choline) cu metionina si vitamina B12, 90 CPS / KONIG

84,85 Lei
Disponibilitate:
Out Of Stock
Cod produs:
ST 102
Producător:
KONIG LABORATORIUM
Supliment alimentar, un nutrient esential pentru metabolizarea grasimilor.
Recomandat in caz de steatoza hepatica (ficat gras), ficat deteriorat de alcoolism, sange "gros".

In urma constatarii unei deficiente nutritive la nivel mondial (Referina 1), in anul 2000, Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat COLINA un nutrient esential pentru sanatatea umana.

Fiind un membru al familiei de vitamine B, COLINA este, deci, un nutrient esential pentru buna functionarea organismului, ceea ce inseamna ca trebuie obtinut din alimente sau din suplimente.
Printre altele, COLINA poate imbunatati memoria si poate reduce colesterolul. Colina este uneori administrata si de atleti pentru a imbunatati viteza si pentru a reduce efectele oboselii. Dar, cea mai importanta actiune a colinei este la nivelul ficatului.

METIONINA este un aminoacid cu actiune sinergica atunci cand este asociata la COLINA. Similar este si VITAMINA B-12.
COLINA ajuta la mentinerea integritatii structurale a celulelor ,in timp ce METIONINA are efect antioxidant, prevenind oxidarea grasimilor in special in ficat. VITAMINA B-12 contribuie la formarea de celule rosii si ajuta la mentinerea fluiditatii sangelui

Impreuna, COLINA si METIONINA actioneaza pentru reducerea acumularii de grasimi in ficat, acumulare care conduce la steatoza hepatica.

Totodata, COLINA si METIONINA reprezinta factori lipotropici care ajuta ficatul sa proceseze grasimile, dandu-i astfel posibilitatea eliminarii excesului de grasimi.
Desi ficatul gras este prezent la toate persoanele supra-ponderale, ficatul gras poate fi intalnit la toate persoanele cu o dieta necorespunzatoare prin consumul de carbohidrati, dulciuri si grasimi si prea putine alimente continand factori lipotropici (colina si metionina).

Inca din 1984, cercetatorii au demonstrat ca se poate induce cancer la ficat chiar si doar printr-o dieta deficienta in colina si metionina (referinta 2). Mai mult, inca din 1949, cercetatorii britanici condusi de Dr. Best au demonstrat ca deteriorarea ficatului in urma consumului de alcool sau zahar poate fi prevenita prin administrarea de colina. (referinta 3).

Tipuri de colina si functiile lor:

    - Ficat gras: cea mai utilizata forma de colina gasita in suplimentele alimentare este bitartratul de colina. Aceasta isi indeplineste functia hepato protectoare.

    - Integritatea membranei celulare si comunicarea celulara. Colina este de asmenea necesara organismului pentru a produce ACETIL-COLINA si FOSFATIDIL-COLINA care sunt componente structurale ale membranei celulare.COLINA trebuie ,de asemnea, sa contina fosfolipide care sunt precursoare ale moleculelor mesager intramolecular. Pentru aceaste functii este necesara o forma de COLINA derivata din fosfatidil-colina.

    - Transmisia impulsurilor nervoase. COLINA este un precursor al acetil-colinei, un neurotransmitator important implicat in controlul muschilor, memorie si multe alte functii.

    - O sursa majora de grupuri metilice. Colina poate fi oxidata in organism formand un metabolit numit "betaina". Betaina este o sursa majora de gupuri metilice (-CH3) necesare reactiilor de metilare. Prin metilare, homocisteina din sange (un agent de ingrosare a sangelui) este convertita in metionina. Valori mari ale homocisteinei sunt asociate cu un risc mare de boala cardio-vasculara (referinta 4).

Provita Nutrition ofera produsul KONIG Super COLINA care asociaza sinergic COLINA cu METIONINA si VITAMINA B-12 (naturala). In plus cele 300 mg de colina din compozitia unei capsule sunt derivate atat din bitartrat de colina cat si din fosfatidil-colina.

COMPOZITIE
Colina (bitartrat de colina)     150 mg
Colina (fosfatidil-colina)     150 mg
L-metionina     100 mg
Vitamina B-12 (metilcobalamina)     25 mcg

Nu contine: lactate, oua, gluten, grau, porumb, nuci, indulcitori artificiali, arome sau coloranti. Suplimentele alimentare nu se substituie unei diete variate si echilibrate si unui mod de viata sanatos.

ADMINISTRARE

Modul recomandat de administrare (doar pentru adulti): 1 capsula de 3 ori pe zi.


Recomandari/atentionari
    - Contraindicat in caz de trimetilaminurie!
    - A se administra cu prudenta femeilor insarcinate sau care alapteaza!
    - A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic!
    - Suplimentele alimentare nu se substituie unei diete variate si echilibrate si unui mod de viata sanatos.

Ultimele articole

Descopera crema preferata a vedetelor />

Descopera crema preferata a vedetelor

Lansata in 1926, crema Weleda Skin Food este de aproape 100 de ani secret...

24.07.2019

Magneziu, ajutor pentru anxietate />

Magneziu, ajutor pentru anxietate

Anxietatea este cea mai frecventa tulburare afectiva la nivel mondial. Ea...

16.07.2019

Hidratare 100% organica pentru buzele tale />

Hidratare 100% organica pentru buzele tale

Suntem in iulie, ne gandim la soare, plaja, mare, nisip, hidratare si pro...

19.08.2018