Cerebrale

Bolile cerebrale sunt corelate cu creierul uman, responsabil pentru reglarea activitatilor autonome cum ar fi tensiunea arteriala, temperatura corpului, respiratia, senzatiile, miscarea si procesul gandirii;

Creierul este alcatuit din doua tipuri de celule: neuroni si celule de sustinere (glia). Fiecare zona a creierului este responsabila de functionarea normala a organismului.

O leziune a creierului se refera la o zona vatamata a acestuia, care poate fi izolata sau pe arii mai extinse. Simptomele unei leziuni cerebrale depind de partea afectata a creierului si pot fi minore sau chiar amenintatoare de viata.

Pentru a stabili diagnosticul unei leziuni cerebrale medicul va cere pacientului detalii legate de istoricul medical al pacientului, va face o examinare fizica si va solicita realizarea a mai multor investigatii (dupa caz): CT, RMN si angiografie.

Tratamentul si prognosticul leziunilor cerebrale depind de boala sau prejudiciul care sta la baza acestora, precum si de gradul de afectare al creierului.