Cerebrale

Bolile cerebrale sunt corelate cu creierul uman, responsabil pentru reglarea activitatilor autonome cum ar fi tensiunea arteriala, temperatura corpului, respiratia, senzatiile, miscarea si procesul gandirii;

Creierul este alcatuit din doua tipuri de celule: neuroni si celule de sustinere (glia). Fiecare zona a creierului este responsabila de functionarea normala a organismului.

O leziune a creierului se refera la o zona vatamata a acestuia, care poate fi izolata sau pe arii mai extinse. Simptomele unei leziuni cerebrale depind de partea afectata a creierului si pot fi minore sau chiar amenintatoare de viata.

Pentru a stabili diagnosticul unei leziuni cerebrale medicul va cere pacientului detalii legate de istoricul medical al pacientului, va face o examinare fizica si va solicita realizarea a mai multor investigatii (dupa caz): CT, RMN si angiografie.

Tratamentul si prognosticul leziunilor cerebrale depind de boala sau prejudiciul care sta la baza acestora, precum si de gradul de afectare al creierului.

Nu sunt produse în această categorie.