Ce este deuteriul />

15.06.2018

Ce este deuteriul și apa cu conținut redus în deuteriu

Deuteriul este unul din izotopii hidrogenului.

Nucleul celor mai mulţi atomi de hidrogen din natură conţine un proton (simbol chimic: 1H), însă nucleul atomului de hidrogen mai poate conţine şi un proton şi un neutron sau un proton şi doi neutroni. În primul caz, acesta se numeşte deuteriu (simbol chimic: 2H sau D), iar în al doilea – tritiu (simbol chimic: 3H sau T).

Pentru a putea înțelege, e nevoie de puțină cunoaștere

Conţinutul de deuteriu al apelor superficiale din zona noastră climatică este de 150 ppm (părți per milion), cu o fluctuaţie minimă; al precipitaţiilor din zona ecuatorială, de 155 ppm; iar al apelor din partea nordică a Canadei, din interiorul continentului, de 135-140 ppm. Cantitatea de deuteriu din apă variază în funcţie de latitudine, dar şi de altitudine (are o valoare de 150 ppm la nivelul mării şi de circa 130 ppm la o înălţime de 2.000 de metri). Cantitatea de deuteriu măsurată în apă este direct proporţională cu conţinutul de deuteriu al organismelor care trăiesc aici.

Concentraţia de deuteriu din organismul unui adult este de circa 120-140 ppm. Cu toate că nu pare mult, dacă comparăm această cantitate cu masa altor elemente vitale, se observă că deuteriul este prezent în corp într-o cantitate de şase ori mai mare decât calciul şi de zece ori mai mare decât magneziul.

O serie de experimente au demonstrat că apa cu conținut scăzut în deuteriu poate fi folosită cu rezultate deosebite şi fără nici un efect toxic. În plus, are influență asupra diviziunii celulare. Cu cât concentraţia de deuteriu din apă este mai mică, cu atât va fi mai lent procesul de diviziune celulară, ceea ce înseamnă că „îmbătrânirea” organismului va fi încetinită. De asemenea, în cazul unei diviziuni celulare rapide, cresc şi şansele apariţiei defectelor de diviziune.


Apa cu conținut scăzut în deuteriu


În anii ‘60, în Uniunea Sovietică, oamenii de știință au studiat în paralel două populații ale căror membri ajungeau la vârste extrem de înaintate și erau foarte sănătoși. Obiceiurile lor, inclusiv cele alimentare, erau foarte mult diferite, însă cele două populații aveau ceva in comun: beau apă de ghețar. Apa de ghețar este pură, fiind formată cu mii și mii de ani în urma, cu un procent redus de deuteriu, dovedindu-se a avea și calități biologice deosebite.
Există un indicator obiectiv care poate să ne arate gradul de învechire, de uzură a apei din organism: cantitatea de gaze dizolvate în apa din organism. La copii și tineri, cantitatea de gaze dizolvată în organism este de patru ori mai mică decât la o persoană în vârstă. De fapt, pe masură ce noi îmbătrânim, apa îmbătrânește și ea și reține din ce în ce mai multe reziduuri sub forma de gaze. Daca reușim să înlocuim apa “poluată” din interiorul organismului (poluata prin informație structurală, izotopică, entropică) cu o apă nepoluată, atunci vom reuși să dăm o nouă viață și o nouă tinerețe organismului. Apa cu conținut redus în deuteriu este una dintre apele care fac lucrul acesta. Toata lumea știe că îmbătrânim pentru că degenerăm, apar fibroza și scleroza, pentru că metabolismul redox (reacția de oxidare sau reducere) ne distruge, dar există teorii care spun că noi îmbătrânim și pentru că în organismul nostru se acumuleaza deuteriu, care are efecte negative. Pentru că atunci când bem apă grea, deci cu conținut mare de deuteriu, ducem organismul la moarte rapidă. Principiul este aparent simplu: dacă reușim să scadem concentrația de apa grea din organism, atunci organismul își recăștigă tinerețea, vitalitatea și îmbătrănește din ce în ce mai lent.

Cum putem reduce concentrația de deuteriu din organism


Există două căi majore:
1. Consumul de legume și fructe proaspete, de alimente vegetariene în general, care sunt bogate în apă cu conținut redus în deuteriu, spre deosebire de carne și de produsele din carne care, din contră, sporesc cantitatea de deuteriu.
2. Consumul direct de apă cu conținut redus în deuteriu.
Cele două căi de reducere a deuteriului din organism, prin alimentație vegetariană și prin administrare de apă cu conținut reudus în deuteriu, sunt complementare, deci nu se exclud una pe cealalta, ci se completeaza într-un mod fericit.

Ce este QLARIVIA


Qlarivia, apa imaculată, are un conținut redus de deuteriu și este un rezultat al cercetărilor din domeniul separărilor izotopice desfașurate de-a lungul anilor de către un colectiv de specialiști.
Vei regăsi în Qlarivia apa purificată, ce a folosit tehnologia pentru ca tu să beneficiezi de un produs de calitate, care te va ajuta să îți menții starea de bine.
În memoria naturii, apa este pură, neatinsă, mereu tânără, datorita conținutului redus de deuteriu, în forma ei originală.
Echilibrul primordial poate fi atins prin reinventarea naturii.
Pentru creșterea calității vieții tale, specialiștii noștri au creat Qlarivia, apa cu un conținut de deuteriu de peste 5 ori mai mic decât cel al apei obișnuite.

Poti achizitiona Qlarivia de aici