Germinatoare/ Germeni/ Seminte

Semințele germinate sunt atât de încărcate de vitamine, minerale și oligoelemente încât oricine a citit câte cea despre ele și-ar dori să le includă în alimentația zilnică. Pentru a produce însă proprii germeni, aveți nevoie de un germinator.

Acesta poate fi unul improvizat – nu este nevoie de mai mult de un borcan sau o tavă – sau poate fi cumpărat din magazinele de specialitate.

Fiecare tip de germinator are avantajele sau dezavantajele sale, pornind de la prețul de achiziție până la facilitățile oferite și calitatea germenilor rezultați.

Atunci când alegeți un germinator trebuie să țineți cont de o serie de factori cum ar fi prețul de achiziție (acesta poate varia între câteva zeci până la o mie de lei), situația familială (singur, cuplu, copii), motivația (doresc să încerc, doresc să folosesc pe termen lung) sau frecvența germinării (germinare continuă a mai multor tipuri de semințe, germinare ocazională a unui singur tip), etc.

Germenii au fost intotdeauna un aliment nutritiv cu o popularitate ridicata printre persoanele care isi doresc sa aiba o alimentatie sanatoasa.

Acestia contin mai putine calorii in comparatie cu alte tipuri de gustari si mai sunt si surse excelente de vitamina K, vitamina C, fibre, dar si alte minerale esentiale.