Depresie

Un nou studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Itä-Suomen a relevat că alimentele pe care le consumăm ne pot reduce riscul de a suferi de depresie. Cercetarea a fost efectuată cu ajutorul a peste 2.000 de bărbaţi finlandezi ce au fost urmăriţi pentru o perioadă cuprinsă între 13 şi 20 ani.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că o dietă sănătoasă (ce include fructe, legume, fructe de padure, cereale integrale, carne de pasăre, peşte şi brânză dietetică) reduce riscul de a suferi de depresie severă.

Totodată, oamenii de ştiinţă au identificat şi alimentele care cresc riscul de a suferi de simptome ale depresiei: cârnaţii, carnea procesată, deserturile şi gustările care conţin zahăr, băuturile cu zahăr, alimentele procesate şi cartofii copţi sau procesaţi.

Cercetătorii au mai descoperit că o dietă bogată în acid folic era asociată unui risc mai mic de a suferi de depresie. Fructele, legumele, fructele de pădure, cerealele integrale, carnea şi ficatul reprezintă cele mai importante surse alimentare de acid folic.