Uleiul de in contine Acid Alfa Linoleic (ALA), unul din componentele Acizilor Grasi Esentiali (EFA) de tip OMEGA 3 si OMEGA 6. Uleiul de In este companionul uleiului de somon pentru a asigura o formula completa OMEGA 3 necesara pentru sanatatea membranei celulare si pentru producerea de fosfolipide necesare creierului.
Dieta obisnuita nu contine suficienti Acizi Grasi Esentiali, iar cercetarile au aratat ca deficienta in Acizi Grasi Esentiali poate conduce la:
- Boli coronariene, colesterol marit, hipertensiune arteriala, formarea de placi arteriale si aritmie cardiaca.
- Artrita
- Cancer
- Boli de piele cum ar fi: acnee, eczeme si psoriazis
S-a mai constatat ca, consumul de ulei de in si de acizi grasi esentiali, in general, conduce la imbunatatirea digestiei, lubrifierea si curatirea colonului si eliminarea constipatiei.
Acest soi de in canadian este cultivat, in mod special, pentru continutul lui mare de Acid Alfa Linoleic de cea mai mare puritate.