Insusirile terapeutice curative ale propolisului sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. Actual, tot mai multe institutii stiintifice s-au ocupat cu cercetarea  compozitiei chimice asi determinarea infuentei medicale a propolisului. In propolis se gasesc microelemente ca  : fier, cupru, zinc, cobalt, mangan, mobilden, aluminiu, vanadiu, calciu, siliciu, strontiu, bariu. Nici un proces fiziologic sau biologic nu are loc in organismul omului fara participarea microelementelor esentiale pe care le contine si propolisul. Acesta contine o substanta bioactiva extrem de valoroasa, cu rol biostimulator si bioreglator, actionand in special la nivelul nucleiulor hipotalamici. Activitatea antimicrobiana s-a analizat pe culturi de diferite microorganisme.Propolisul are astfel puternice efecte bactericide si bacteriostatice. Este un tratament remarcabil cu actiune bactericida, antimicotica, antitoxica, antivirala, antiinfamatorie, analgezica si regeneratoare.

Utilizarea propolisului se inscrie cu succes in vindecarea multor boli cum ar fi gripa, meningita, erizipelul si alte boli infecto contagioase cu stari febrile. Se foloseste sub forma de solutie alcoolica, 20-30%, cate 30 picaturi din aceasta tinctura, de 2-3 ori pe zi, inainte de mese. Gama de afectiuni asupra carora actioneaza satisfacator, stopans/atenuand evolutia acestora este: boli ORL, boli ale aparatului respirator, boli ale aparatului digestiv, infectii ale cailor urinare, etc.


Propolisul nu da efecte secundare. Se poate folosi in general atunci cand preparatele din plante sau medicamentele nu dau rezultate satisfacatoare. Singura contraindicatie este alergia. Nu se recomanda in cazul persoanelor alergice.

 

 

 

 

 

 

 

Bibliografie: Bioterapie, Virgil T. Geiculescu, Editura stiintifica si enciclopedica

Daca ti-a placut articolul Cura cu propolis, citeste si alte articole din sectiunea BioTerapie:
Mergi la inceputul articolului:
Cura cu propolis .
Pret cu TVA: 25.00lei
-100% natural -ph neutru -fara formaldehida, dioxina, ingrediente petrochimice, clor, fosfati, parfumuri sintetice sau organisme modificat..
Pret cu TVA: 26.00lei
70% suc de Mere şi 30% pulpă de Mango certificate biologic, presate la recereducere 25%..
Pret cu TVA: 16.00lei
B Natural comprimate est..
Pret cu TVA: 27.50lei
Reglator al tensiunii (50ml) de ..
Pret cu TVA: 9.60lei
Recomandat în cazul unor tulburari ale circulatiei sanguine s..